Diabetesophold - 20. - 23. juni 2017

I samarbejde med Niels Jørn Vejs Jeppesen har vi igen i 2017 sammensat et diabetesophold, hvor indholdet fokuserer på lækker mad lavet fra bunden primært af lokale råvarer, let motion i form af gåture, "kokkeskole", foredrag af diætist, hygge m.v.

 

Idegrundlaget er et ophold, hvor der især tages hensyn til folk med diabetes, hvorfor al maden er tilrettet diabetespatienter med fokus på sunde varer og begrænset sukkerindtag.

Der er mulighed for at deltage i daglige gåture, være med i kokkens arbejde i køkkenet under tilberedning af muslinger købt på den lokale havn på Jegindø. Under opholdet er der arrangeret et foredrag af en diætist, som kommer med gode kostråd og de nyeste resultater indenfor kostsammensætningens betydning for diabetespatienter.

 

Læs nærmere og bestil på www.vejs-jeppesen.dk

 

Opholdet inkluderer:

- 3 overnatninger i dejligt dobbeltværelse med eget bad/toilet

- 3 x morgenbuffet

- 2 x 2 retters middag

- 1 x 3 retters middag inkl. kokkeskole

- 2 x eftermiddagskaffe med kage

- Foredrag med diætist

Program
Dag 1:

Ankomst og indlogering i værelser efter kl. 14.00
 
Kl. 17.00: Præsentation og gennemgang af program
 
Middag:
Grillet laks med chilli og lime. Sprød fennikel og gule beder.
Brøndkarsepesto og bagte hasselnødder.
Fyldt svinemørbrad med svampe og krydderurter. Trio af spidskål og blomkål.
Ristede hvedekerner og timiansky.
 
Efter middagen går vi en tur i omegnen
 
Dag 2:
Morgenmad
 
Efter morgenmad går vi en tur - længde efter ønske
 
Dagen til fri disposition evt. udflugt til Vesterhavet
 
Eftermiddagskaffe med frisk gulerodskage, ristede havregryn og creme fraiche
 
Middag:
Hvidvinsdampet torsk samt lun tomatsalat med ramsløg.
Bagte persillerødder og jordskokker, krydderurtekartofler og sfran sauce.
 
Jordbærtærte med friske jordbær og mørk chokolade, hertil jordbærsorbet.
Sidst på dagen/efter middagen foredrag af diætist
 
Dag 3:
Morgenmad
 
Efter morgenmaden går vi en tur - længde efter ønske
 
Om formiddagen tager vi en tur til Jegindø havn for sammen med kokken at købe muslinger.
Eftermiddagskaffe med banankage.
 
Om eftermiddagen tilberedes muslingerne i køkkenet sammen med kokken.
 
Middag;
Dampede muslinger med urter og hvidløg
Langtidsstegt kalveculotte med råmarineret broccoli og squash.
Grillet løg og porre, rodfrugtsmos og urtesauce.
Vaniljepocheret fersken, kokos parfait, friske hindbær samt hindbærpure.
 
Efter aftensmaden går vi en tur.
 
Dag 4:
Morgenmad
 
Efter morgenmaden går vi en tur.
 
Afrejse med sund sandwich, frugt og en kildevand.
 
 
Priser
Pris pr. person i delt dobbeltværelse 1.895,-
   
¨Tillæg for enkeltværelse 450,-