Nyd Sankt Hans på Tambohus Kro

Sct. Hans aften 23. juni 2019

Kl. 18.00-20.30

 

På Tambohus Kro & Badehotel elsker vi alle traditionerne. En af dem er fejringen af midsommer med Sankt Hans bål. Har du lyst til at fejre midsommeren med os & nyde Sankt Hans bålet med enestående udsigt over fjorden? Så skynd dig at bestille bord på Tambohus Kro & Badehotel, hvor vi skyder gang i vores berømte fiske- & skaldyrsbuffet

 


 

Fiske & Skaldyrsbuffet

Stor buffet med fisk & skaldyr fra Limfjorden & Vesterhavet

20-25 forskellige retter

 

Pr. person

349,-

Børn under 12 år til ½ pris

 


 

21.00: Bålet tændes

Årets båltaler:

 


Hvorfor fejrer vi Sankt Hans?

Udover at være en rigtig hyggelig aften med bål, sang og samvær, så har Sankt Hans også en religiøs betydning. Sankt Hans er nemlig også en fejring af Jesus' fætter, Johannes Døberens, fødselsdag; den falder præcist et halvt solår før Jesus' fødselsdag. Johannes Døberens fødselsdag er dog d. 24. juni - men selve Sankt Hans aften fejres d. 23. juni. 

Sankt Hans er er selvfølgelig også en Midsommerfest. Selvom årets korteste dag, sommersolhverv, som regel er d. 21. juni, symboliserer Sankt Hans aften også, at dagene lige nu er længst og at sommeraftenerne er lysest.

Sankt Hans bålet er oprindeligt et vågeblus, som skulle varsle sommersolhvervet; at lyset vender og mørket igen er på vej. Samtidig har det også haft en betydning ift. hekse og troldmænd. Bålet skulle skræmme dem væk, da de nemlig skulle være mere aktive på sådanne helligaftener.