Sæsonmenuer

Vinter (december, januar, februar)

Forretter

Jordskokkesuppe med sprød pancetta, syltede æbler og persilleolie.

88,-

Bagt Vesterhavstorsk med rødløgsmarmelade og sauce lavet på blåmuslinger fra Jegindø og safran.

98,-

Terrine af Ausumgaardgris med havtornkompot, peberrodssne, feldsalat og maltchis.

88,-

Hovedretter

Krogmodnet oksefilet fra Freygaard med bagte skalotteløg, selleritimbale, ristede svampe og grønkål, grillet kartoffelfondant og pebersauce.

255,-

Stegt andebryst med appelsin og bagte rodfrugter med timian og balsamico. Ristede rosenkål og bøgehatte, vintersalat med grønkål, æbler og tranebær. Petit kartofler ristet i andefedt og rosmarin samt portvinssauce.

198,-

Braiseret kalvesteg med bagte rødbeder og peberrod, grillet løg, souffle af selleri og jordskokker,

kartoffeltærte og timiansky.

189,-

Desserter

Vaniljepocheret pære med mørk chokolademousse, chokoladesauce og vaniljeparfait.

98,-

Appelsin-mazarin kage, ananassorbet, romsyltet mango og passionsfrugtssirup.

98,-

Fransk citrontærte med hjemmelavet nougat parfait og syrlig citrussalat.

98,-

 

Forår (marts, april og maj)

Forretter

Blinis med hjemmesaltet stenbiderrogn, glaseret rygeost, saltet agurk og agurkegelé.

110,-

Skinke fra Ausumgard, med syltede rabarber, forårssalater, rav ost og pesto lavet med ramsløg fra haven.

89,-

Souffle af Vesterhavstorsk og jomfruhummer, crutie af fennikel og radiser, engsyre og syrnet fløde samt kørvelolie.

98,-

Hovedretter

Dansk kalvefilet med lomme af morkelsouffle, ristede bøgehatte og bladbeder. Ærter og aspargessouffle,

grillet springløg, nye kartofler vendt med smør og ramsløg samt portvinssauce.

214,-

Ristet pighvarfilet på leje af syltede rødløg, smørdampede hvide asparges, nye kartofler med dild og

Hollandaise.

355,-

Pocheret svinemørbrad og rillette af skank fra Ausumgaardgris. Ristede bøgehatte og spidskål,

smørdampede forårsgrøntsager, pommes Anna og mild sennepssauce.

220,-

Dessertter

Rabarbertærte med hvid chokolademousse og anissyltede rabarber samt vaniljeparfait.

98,-

Kroens chokoladekage med rabarbersorbet, chokoladeparfait, krystalliseret hvid chokolade og karamel.

 98,-

Rabarber consomme med vanilje pana cotta, jordbærsorbet og knas

98,-

 

Sommer (Juni, juli og august)

Forretter

Terrine af sort hummer fra Vesterhavet og kammuslinger, sommertomater og krydderurteskum.

125,-

Rulle med rødspætte og jomfruhummersouffle, salater fra Jegindø, blomster fra haven og citronfløde skilt med urteolie.

100,-

Carpaccio af dansk okse med Vesterhavstost og løvstikkemayo, sprøde sommerurter, blomster fra haven og

chips af blå kartofter fra Jegindø

119,-

Smørdampede hvide asparges med sauce moussline, urter fra haven og sprød pancetta

120,-

Hovedretter

Krondyr fra Klosterheden med grillede hvide asparges, nye bananskalotteløg med fyld af krondyr rielette, crustade med stuvede skovsvampe, nye danske kartofler med dild og vildtsauce.

258,-

Fyldt unghanebryst med kantareller og løvstikke, ærtesouffle, ristet spidskål og ærter, pommes Anna samt estragon sauce.

210,-

Skindstegt kulmule med syltede rødløg, bagte flasketomater, grillede springløg fra Jegindø,

smørristede kartofler og beurre blanc.

210,-

Desserter

Sommerbær vendt i hyldeblomstsirup, sprød honning tuilie og jordbærsorbet.

98,-

Fersken peach melba.

Variation af fersken, hindbær og hvid chokolade.

110,-

Sprøde kager i lag med vanilje creme og jordbær, jordbærsorbet, mørk chokolade mousse,

karamel og jordbær sirup.

110,-

 

Efterår

Forretter

Koldrøget laks med avokado creme, cruditè af fennikel og porre,

Saltbagte mandler.

98,-

Stuvede skovsvampe på smørristet brød, med sprød pancetta og brøndkarse.

89,-

Humme bisque med souffle af torsk og jomfruhummer, samt friteret grønkål og dild.

110,-

Hovedretter.

Sprængt grå andebryst og confiteret lår med æbler og rosmarin. Rodfrugter fra Jegindø og

ristede svampe med grønkål, Pommes Anna og andesky.

225,-

Oksemørbrad fra Freygaard med saltbagt rødbede og syltede rødbeder kugler. Souffle af jordskokker og chips af samme. Rosmarin kartofler og portvinsglace.

288,-

Braiseret svinebryst fra Ausumgaard med grillede persillerødder, selleripuré med brændt smør,

braiseret porre samt nedkogt braisersky med æbler og bagt kartoffel souffle.

198,-

Desserter

Creps suvette. Flamberede pandekager med citruskompot, ristede mandler og vaniljeparfait.

Vi flambere pandekagerne inde i lokalet og desserten serveres på buffet.

110,-

Creme brûlée med lakrids, syltede brombær, brombærsorbet og sprød tuile.

98-

Chokoladefondant med syltede æbler, æble sirup og æbleparfait.

98,-