Spørgsmål? ..vi hjælper gerne
Pocherede pærer er en fantastisk spise som dessert i efteråret, når de danske pærer er i sæson.
Her har vi brugt små Clara Friis pærer - andre sorter kan også bruges.
Pærerne skal være modne, men stadig faste for at pocheringen bliver god.
Pocherede pærer er nemme at lave - og smager fantastisk sammen med chokoladesauce og vaniljeis i en Pære Belle Helene.
Herunder har vi blot lavet en nem vaniljeråcreme - helt simpelt og lækkert.
Pochering af pærer
Flæk en vaniljestang og skrab kornene ud.
Gem kornene til en råcreme og brug kun selve stangen til pocheringen.
I en gryde kommes vand, sukker og vaniljestangen samt evt. et par stykker stjerneanis.
Kog op ved svag varme.
Pærerne skrælles helt – men behold stilken på. Kernehuset tages ud fra bunden af pæren. Vær omhyggelig, så al skræl og kernehus kommer væk.
Når sukkeret i gryden er opløst lægges pærerne i gryden, så sukkerlagen dækker.
Læg evt. et stykke bagepapir nedover med en ske ovenpå, så pærerne holdes helt nede i lagen.
Pocher ved svag varme i 15-20 minutter.
Pærerne skal være møre – men ikke bløde.
Råcreme
Pisk æggeblommer grundigt med sukker og vanilje til du får en luftig, hvid masse og sukkeret er opløst.
Pisk fløden til en let skum og vende derefter sammen med æggemassen.
Stil på køl indtil du skal servere.
6-8 stk. Clara Friis pærer
1 liter vand
600 g. sukker
1 stk. vaniljestang
2 stk. æggeblommer
1 dl. sukker
2,5 dl. fløde
korn fra 1 vaniljestang