Spørgsmål? ..vi hjælper gerne
Mangler du en ide til lækker vintermad, som nemt kan serveres til en flok gæster? Så har Karsten et forslag, nemlig langtidsstegte svineskanker. Det her er vintermad fuld af saft, kraft & knas. Fantastisk lækkert!
Til 4-6 personer
Svineskankerne tørres med køkkenrulle og ridses i tern med en meget skarp kniv. Hæld lidt olie udover og drys krydderurter samt godt med salt og peber henover. Gnub salt, peber og krydderurter godt ind i sværen/kødet.
Skankerne sættes på en rist og herunder placeres en bradepande med æblemost (bunden skal være dækket).
Sæt det hele i ovnen ved ca. 130 grader i 3 timer.
Klargør i mellemtiden rodfrugter.
Vask og skræl rodfrugterne og skær i grove tern. Vend med olie og friske krydderurter samt salt og peber.
Efter 3 timer i ovnen tages det ildfaste fad ud og skyen sies ned i en passende kasserolle.
Rodfrugterne hældes over i det ildfaste fad og sættes i ovnen, som skrues op på ca. 190 grader. Nu skal både kød og rodfrugter have ca. 1 time i ovnen.
Slut af med saucen.
Til saucen tilsætter du et par spiseskefulde mel som drysses i skyen og falder til bunds. Overskydende fedt skummes fra. Kog saucen op og smag til efter behag med f.eks. lidt øl eller ribsgele. Tilsæt også gerne lidt fløde. Smag til med salt og peber – evt. lidt soja.
Når sværen er sprød og rodfrugterne er møre er retten klar.
Det her er hyggemad. Det tager lang tid i ovnen – men det er ikke svært at lave og det mest kan klargøres i god tid.
En frisk rødkålssalat kan vi varmt anbefale at servere til!
Se hele fremgangsmåden i videoen her.
2 stk. Svineskanker
Frisk rosmarin og timian
Olie
Salt og peber
4 dl. æblemost
Knoldselleri
Jordskokker
Rødbeder
Kartofler
Rødløg
Rosmarin og timian
2 spsk. mel
Øl
Ribsgele
Fløde
Salt og peber
Evt. lidt soja