BOOK
Book her

Spørgsmål? ..vi hjælper gerne

Klik på nummeret og ring til os nu. +45 97 87 53 00 RING: +45 97 87 53 00

 

Mangler du en ide til lækker vintermad, som nemt kan serveres til en flok gæster? Så har Karsten et forslag, nemlig langtidsstegte svineskanker. Det her er vintermad fuld af saft, kraft & knas. Fantastisk lækkert!

 Til 4-6 personer

Sådan gør du: 

Svineskankerne tørres med køkkenrulle og ridses i tern med en meget skarp kniv. Hæld lidt olie udover og drys krydderurter samt godt med salt og peber henover. Gnub salt, peber og krydderurter godt ind i sværen/kødet.

Skankerne sættes på en rist og herunder placeres en bradepande med æblemost (bunden skal være dækket).

Sæt det hele i ovnen ved ca. 130 grader i 3 timer.

Klargør i mellemtiden rodfrugter.

  • Knoldselleri
  • Jordskokker
  • Rødbeder
  • Kartofler
  • Rødløg 
  • Friske krydderurter: Rosmarin og timian 

Vask og skræl rodfrugterne og skær i grove tern. Vend med olie og friske krydderurter samt salt og peber.

Efter 3 timer i ovnen tages det ildfaste fad ud og skyen sies ned i en passende kasserolle.

Rodfrugterne hældes over i det ildfaste fad og sættes i ovnen, som skrues op på ca. 190 grader. Nu skal både kød og rodfrugter have ca. 1 time i ovnen.

Slut af med saucen. 

Til saucen tilsætter du et par spiseskefulde mel som drysses i skyen og falder til bunds. Overskydende fedt skummes fra. Kog saucen op og smag til efter behag med f.eks. lidt øl eller ribsgele. Tilsæt også gerne lidt fløde. Smag til med salt og peber – evt. lidt soja. 

Når sværen er sprød og rodfrugterne er møre er retten klar.

Det her er hyggemad. Det tager lang tid i ovnen – men det er ikke svært at lave og det mest kan klargøres i god tid.
En frisk rødkålssalat kan vi varmt anbefale at servere til! 

Se hele fremgangsmåden i videoen her

 

 

Svineskanker

2 stk. Svineskanker

Frisk rosmarin og timian

Olie

Salt og peber

4 dl. æblemost

Rodfrugter

Knoldselleri

Jordskokker

Rødbeder

Kartofler

Rødløg

Rosmarin og timian

Sauce

2 spsk. mel

Øl

Ribsgele

Fløde

Salt og peber

Evt. lidt soja