BOOK
Book her

Spørgsmål? ..vi hjælper gerne

Klik på nummeret og ring til os nu. +45 97 87 53 00 RING: +45 97 87 53 00

 

Syltede agurker - eller agurkesalat er en klassisk garniture, som er helt utrolig nem at lave selv - og som det er en lille luksus at have stående i køleskabet året rundt. 
Uundværlig til f.eks. smørrebrød og en perlerække af klassiske, danske retter. 

Sådan gør du: 

Først koges syltelagen.
Sukker og eddike hældes i en gryde og tilsættes de ønskede krydderier. Lagen koges op indtil sukkeret er opløst.
Den skal være helt afkølet inden den hældes over agurkerne - i modsætning til rødbeder, hvor lagen skal være kogende, når den hældes over. 

Agurkerne skylles og skæres i skiver - enten med en kniv eller med et mandolinjern eller foodprocessor. 
Agurkeskiverne drysses med salt og trækker 15-20 minutter, så lidt af væsken trækkes ud. 

De kommes på glas, som derefter fyldes med afkølet lage. Man kan evt. skylle glasset i kogende vand tilsat lidt atamon på forhånd - så forlænges holdbarheden. 

Agurkerne kan holde sig i ugevis - og endnu længere, hvis glasset er skyllet med atamon. 

 

 

 

 

Ingredienser

2 stk. agurker

500 g. Sukker

5 dl. Lagereddike

Krydderier efter smag - f.eks. peberkorn, laurbærblade, stjerneanis

Rengjorte glas til opbevaring

Kogende vand tilsat atamon