Spørgsmål? ..vi hjælper gerne
Her på Tambohus Kro & Badehotel elsker vi at bruge de danske råvarer i sæson – og om efteråret er rødbederne på deres højeste.
Vi koger, skræller og sylter, så vi kan nyde smagen hele året. De sprøde, syrlige rødbeder finder vej til både klassiske frokostretter og små lækkerier i køkkenet.
At sylte er enkelt, hyggeligt – og en fantastisk måde at gemme smagen af sæsonen på.
Rødbeder koges møre i saltet vand (ca. 1 time).
Imens koges syltelagen. Sukker, eddike og krydderier røres sammen i en stor gryde og koger op.
Når rødbederne er møre køles de af under rindende, koldt vand.
Bund og top skæres af og skindet fjernes.
Skæres i skiver, kommes på glas, der er skoldede med kogende vand tilsat atamon.
Den kogende lage hældes over.
5 kg. rødbeder
2 liter eddike
2 kg. sukker
5 stk. laurbærblade
20-30 stk. hele peberkorn
Evt. stjerneanis eller andre krydderier efter smag
Rengjorte glas til opbevaring
Kogende vand tilsat atamon