Spørgsmål? ..vi hjælper gerne
Det her er en klassiker fra det franske køkken – en Tarte Tatin. En lækker æbletærte, der er perfekt som dessert eller som et supplement til eftermiddagskaffen.
Tærten består af æbler, karamel og en mørdej. Simpelt – og meget smagfuldt.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland godt med flormelis. Tilsæt smør og mel. Æltes godt sammen. Tilsæt æg og ælt sammen til en fast, blød dej.
Pak dejen ind i film og sæt på køl i 1 times tid.
Tag mørdejen ud af køleskabet 10 minutter inden du skal rulle den ud.
Æbler skrælles og skæres i skiver.
Sukkeret smeltes. Når sukkeret er smeltet tilsættes smør til panden. Det hele røres sammen til en ensartet karamelmasse. Tilsæt evt. lidt vanilje, hvis du har.
Har du en ildfast pande, så er det nemmest at bruge denne. Ellers hældes karamellen over i en ildfast form. Æbler placeres i et fint mønster i karamellen.
Mørdejen skal bruges som låg over æbler i karamelmassen. Dejen skal derfor rulles ud i en størrelse, som passer til den form/pande/fad, der er valgt. Rul mørdejen ud, så den er ca. 2-3 mm. tyk og skær den ud, så den passer til formen.
Læg mørdejen over æblerne, så det hele er dækket og tryk kanten godt ned. Prik huller i dejen.
Bages ca. 20 minutter ved 200 grader til overfladen er gylden.
Tag tærten ud af oven og vend den over på et passende fad.
Server med en klat creme fraiche, flødeskum eller god vaniljeis.
Se hele fremgangsmåden i videoen her.
150 gram smør
1 stk vaniljestang
100 gram flormelis
300 gram mel
1 stk. æg
150 gram sukker
50 gram smør
4 stk. æbler