BOOK
Book her

Spørgsmål? ..vi hjælper gerne

Klik på nummeret og ring til os nu. +45 97 87 53 00 RING: +45 97 87 53 00

Vandreture i området

Vores beliggenhed ved foden af Tambobakken med udsigt til Limfjorden og Jegindø er helt unik, og giver vores gæster mulighed for skønne vandreture lige udenfor hoveddøren.
Her er både korte og lange ruter - og har man booket ophold ved Limfjordscaminoen kan man lade bilen stå og vandre sydpå over Oddesundbroen og mod Struer. 

Er man mere til gåture på et par timer - eller bare en lille tur på et par kilometer, så er der også gode muligheder for det.

Her har vi samlet et lille udsnit af gå-/vandreruter i området. 

Muslingeruten

En af de mest populære ruter "Muslingeruten" - er og også en af de længste. Her går man halvøen Jegindø rundt - en rute på ca. 15. km. 
Ruten har egentlig start på Jegindø havn - men kommer man fra Tambohuse er det oplagt at gå på ruten midtvejs, lige den på anden side af dæmningen - ca. 1/2 km. fra vores hoveddør. 
Der er lavet en fin turguide til ruten, som du kan finde her: Muslingeruten.
Muslingeruten er fremkommelig det meste af året - men det kan være en god ide med vandrestøvler eller lignende når det har regnet eller været højvande for nyligt. 

 

Vandretur til Søndbjerg Strand

En anden populær vandretur er på 8 km. og går langs fjorden til Søndbjerg Strand. Her går man i læ for vestenvinden og med en fantastisk udsigt hele vejen. 
Turen er ca. 4 km. hver vej. 
Se kort og beskrivelse her.

 

Hjertesti - Søndbjerg Strand 

I Søndbjerg findes en Hjertesti på ca. 4,5 km. Turen, som et stykke af vejen er ret kuperet går både over bakker, igennem skov og langs vandløb. Praktisk fodtøj anbefales, da der kan være sumpede områder på ruten. 
Se mere om ruten her.

 

Helligkilden Sct. Mauritius

Har man taget turen fra Tambohus til Søndbjerg, så kan man fortsætte til Helligkilden Sct. Mauritius. 
Kilden, der pibler frem ved Serup Strand, ligger smukt udsigt til bl.a. Oddesund, Grisetåodde og Venø. Her er kilden, en bænk, udsigten - og roen. 
Ifølge et gammelt sagn skulle kilden have helbredende kræfter. 
Læs mere om Helligkilden.

 

Hellerød Kær og Lorens Have

Lige bag kroens baghave ligger et unikt, fredet naturområde - Hellerød Kær. Engang var området ufremkommeligt og nærmest ved at blive kvalt i pilekrat. Det gik også ud over stedets flora og fauna, som ellers tidligere havde været utrolig alsidigt med mange forskellige arter.
I 2005 påbegyndte en lokal gruppe af ildsjæle et projekt, som skulle genoprette naturen og biodiversiteten - og i dag går en flok galloway køer og holder området ved lige ved hjælp af afgræsning. 
Der er igennem årene etableret fine vandrestier rundt om Hellerød Kær - og her er altid hyggeligt uanset årstiden. Her kommer man igennem mange forskellige typer af natur i det bakkede landskab. Læs mere om Hellerød Kær
I forlængelse af stierne omkring Hellerød Kær er der også etableret stier igennem det, der kaldes Lorens Have. Her kan man gå en kort tur på ca. 3 km. - man kan enten starte på Lorensvej eller gå på stierne gennem kroens baghave. 

 

Klosterheden & Nationalpark Thy 

Har du lyst til at opleve de store vidder ved Vesterhavet og Nationalpark Thy, så er der fra kroen kun en halv times kørsel til Agger, som er den sydligste del af Nationalparken. 
Her er masser af natur- og vandreoplevelser i vente. Se guide til Nationalparken

Kører du sydpå kan du være i Klosterheden plantage på lidt over en halv time. Her kan du gå på jagt efter spisesvampe eller fortidsminder - og der er også mulighed for at komme på guidede ture - måske er du heldig at se en bæver eller en kronhjort. Se guide til Klosterheden.