BOOK
Book her

Spørgsmål? ..vi hjælper gerne

Klik på nummeret og ring til os nu. +45 97 87 53 00 RING: +45 97 87 53 00

Nyd Sankt Hans på Tambuhos Kro

Sankt Hans aften 23. juni 2022

På Tambohus Kro & Badehotel elsker vi alle traditionerne. En af dem er fejringen af midsommer med Sankt Hans bål. Har du lyst til at fejre midsommeren med os & nyde Sankt Hans bålet med enestående udsigt over fjorden? Så skynd dig at bestille bord på Tambohus Kro & Badehotel, hvor vi byder på en velsmagende 4 retters middag.

 

Sankt Hans menu

Forret

Vesterhavstorsk tørret ramsløg- Hvide asparges- blomster karse

Mellemret

Kammuslinger- Jomfruhummer – Jegind Ø tomater -Bisque

Hovedret

Kalv- grønne asparges- ærter- morkler- nye kartofler

Desset

Jordbær- mascarpone- hyldeblomst

 

21.00: Bålet tændes & Midsommervisen synges

Årets båltaler 2022: Morten Graversen, lokalpolitiker og indehaver af Struer Fysioterapi

 

 Bestil dit bord allerede i dag på 97 87 53 00 eller tambohus@tambohus.dk 

Hvorfor fejrer vi Sankt Hans?

Udover at være en rigtig hyggelig aften med bål, sang og samvær, så har Sankt Hans også en religiøs betydning. Sankt Hans er nemlig også en fejring af Jesus' fætter, Johannes Døberens, fødselsdag; den falder præcist et halvt solår før Jesus' fødselsdag. Johannes Døberens fødselsdag er dog d. 24. juni - men selve Sankt Hans aften fejres d. 23. juni. 

Sankt Hans er er selvfølgelig også en Midsommerfest. Selvom årets korteste dag, sommersolhverv, som regel er d. 21. juni, symboliserer Sankt Hans aften også, at dagene lige nu er længst og at sommeraftenerne er lysest.

Sankt Hans bålet er oprindeligt et vågeblus, som skulle varsle sommersolhvervet; at lyset vender og mørket igen er på vej. Samtidig har det også haft en betydning ift. hekse og troldmænd. Bålet skulle skræmme dem væk, da de nemlig skulle være mere aktive på sådanne helligaftener.